Choď na obsah Choď na menu
 


ZHODNOTENIE SEZONY 2010/11

19. 1. 2012

HbK KOMETA Vrútky -  hodnotenie sezóny 2010/2011

 

Táto sezóna sa bude hodnotiť ťažšie ako minulá, ktorá patrila k najlepším v histórii HbK KOMETA. Hodnotenie sezóny 2009/10 som začal slovami: „Kde sa pracuje, tam je aj úroda.“ Akými slovami začať hodnotiť sezónu 2010/11? KOMETA pracuje, trénuje, maká. No úroda sa nie vždy vydarí tak, ako by sme si to predstavovali. To čo píšeme, nie sú  výhovorky, sú to len a len holé fakty. Konkurencia rastie, mládeže dychtiacej po športe je čoraz menej, peňazí na skvalitňovanie tak širokej základne (137 registrovaných hráčov) akosi nepribúda - skôr ubúda. Je smutné, že sa väčšinou len rozpráva o tom, ako je potrebné podporovať mládež v športe a telesnej aktivite!!!!! Začnem hodnotením mužstva v kategórii mužov. Po minuloročnom historickom treťom mieste, tento rok nie zlá šiesta priečka. Posledné roky sa vždy  snažíme vybojovať v základnej časti  postup do play off, z čo najlepšej pozície. No tento rok sme ostali pred bránami zahrať si prvé zápasy play off doma a získať tak výhodu domáceho prostredia v prípadnom rozhodujúcom piatom zápase. Vo štvrťfinále sme narazili na nášho „tradičného“ rivala z Bratislavy, mužstvo Ružinova. Vieme s týmto súperom hrať vyrovnané partie (čo sme aj na pôde Ružinova dokázali),ale ani raz sme nezvládli závery stretnutí. Tento rok nám postup medzi najlepších štyroch utiekol. Prehrali sme sériu 3:2 na zápasy. 6.miesto muži SHbE sezóna 2010/11 2.miesto TOPVAR CUP Pruské. 

Mládež má na KOMETE vytvorené  maximálne kvalitné podmienky, aké sa dajú za danej ekonomickej situácie vytvoriť. Snaha o čo najväčšie skvalitňovanie tréningového procesu, (tréningy prebiehajú v telocvični, na ihrisku, na kúpalisku, na ľade, online, v prírode) je evidentná., ale „kde niet zrna, niet ani múky“. Generačná výmena (v určitých  kategóriách) sa dramaticky podpísala na výsledkoch. Ale určíte sa nemáme za čo hanbiť. Mládenci v kategóriách U-14, U-16  v Extralige (hralo sa turnajovo vo viacerých slovenských mestách) skončili zhodne na 4. mieste. Vrcholom mládežníckej extraligovej sezóny bola kategória najstarších. (U-19). Bola ťažká, zaujímavá.. O titul Majstra extraligy sa celú sezónu naši mládenci „naháňali“ s družstvom Medokýš Martin. Záver vyšiel chlapcom z KOMETY, z čoho vyplýva majstrovsky titul na sezónu 2010/11. Gratulujeme!!!

Extraliga skončila a samozrejme sme sa s vervou pustili (ako zvyčajne) do príprav (odohrali sme množstvo prípravných stretnutí vo všetkých  kategóriách) na MSR - Mamut Cup. Patríme k tým málo klubov v republike, ktorí sú schopní postaviť družstvá do všetkých  chlapčenských kategórii. Prinášame stručné prehľady poradia  v jednotlivých kategóriách MSR-2011:


U-8                        2. miesto
U-10                      1. miesto
U-12                      1. miesto
U-14                      6. miesto
U-16                      5. miesto

U-18                      1. miesto
U-20                      2. miesto