Choď na obsah Choď na menu
 


Extraliga 2008/09

5. 11. 2009
Extraliga 2008/09
 
Sezónu sme začali hneď s“ prestávkou“. 1.kolo mali komeťáci odložené, tak sme sa mohli
ešte viac pripraviť /aj keď verím, že chalani už boli pekne „nažhavení/ na úvod sezóny. Ten vyšiel nad očakavanie.Hneď v úvode sme porazili nováčika zo Stupavy a potom si urobili chuť v  Skalici. Chlapci teda začali dobre. Prišlo prvé dvoj kolo /hrá sa v sobotu aj nedeľu/-doma sme hostili vždy ambicióznu Žilinu a kysuckú Čadcu Dosť tvrdé zápasy, no nám predsa vyniesli do tabuľky krásnych 6 bodov. Zdalo sa to až neuveriteľné- dlho sme pôsobili na 1. mieste extraligovej súťaže. Prvé stratené body sme si „doviezli“ z Piešťan, kde nám k nim pomohli „dobre“pískajúci rozhodcovia. No nič, ideme ďalej. Je tu druhé dvoj kolo/ zase doma hostíme Zvolen a 10-násobného majstra z Ružinova. Hra Komety bola nádherná a zasa máme šesť bodov v tabuľke./aj keď sme si zarobili zopár zbytočných vylúčení, ktoré nás môžu hnevať/. Potrebné body z Pruského a Bratislavy, nás naďalej držia v popredí extraligy. No každá radosť sa môže niekedy „natrhnúť“. Zápas odloženého 1.kola s večným rivalom z Martina, nám absolútne nevyšiel. Hrali sme zakríknuto až bojazlivo. Vysoká prehra nás veľmi mrzela, ale....Posledný zápas prvej polovice súťaže, už po predošlom spomínaní /o vylúčeniach a trestoch/ neveštil nič dobré. Do Blavy sme cestovali skoro ako s „dorastom“. Tak sa to dá nazvať, veď nás bolo 13 z toho polovica 17-ročných. Priebeh zápasu vychádzal nad očakávanie, až na záver, ktorí už mládenci nezvládli skúsenosťami a hlavne fyzicky. Nik by určite na začiatku sezóny nepredpokladal, že po 1. polovici súťaže bude KOMETA na krásnom 2.mieste.
 
7.februára sa začala II. polovica sezóny. Mali sme ešte dohrávku z prvej polovice s nováčikom zo Stupavy./v Stupave sme vyhrali 8:2/ Každý by povedal:“ dobré na rozohratie.“No, ako sa darilo mužstvu na jeseň, tak to išlo „dolu vodou na jar „Kometa - Stupava 8:7 sn, výsledok, ktorý nikto ani vo sne nečakal. Ideme ďalej. Pruské. Na jeho pôde sme vyhrali po predlžení a tu sa tiež čakal tvrdý boj. Pruské nám to proste vrátilo. No mládenci nie a nie sa chytiť. Nehrali svoju hru. Do konca základnej časti nám ostávali ešte 4 kola. Zvolen: Kometa 0:1, Ružinov:5:3. Najkrajší zápas bol s Doprastav Bratislava. Hra sa striedala hore dolu, ako aj šance ako aj skóre. Napokon sme vyhrali 5:4 po samostatných nájazdoch. Posledný zápas bol skontumovaný, super neprišiel.2 priečku sme si nedokázali udržať, ale tretie miesto tiež bolo prísľubom dobrej východiskovej pozície na PLAY OFF. V tejto sezóne ,si aj tak nebolo koho vyberať. Liga bola veľmi vyrovnaná ,takže o prekvapenia nebola núdza. Napokon sme si „vybojovali“ do PLAY OFF družstvo Skalice. Prvý zápas sme nezvládli po taktickej ,ako aj hernej stránke a prehrali sme ho nešťastne 4:5. Dúfali sme, že na druhej deň, to dopadne lepšie. Podarilo sa, vyhrali sme, ale už sme išli o týždeň do Skalice s mankom prehry. Stav na zápasy bol 1:1. V tretom zápase sme nezvládli 1.tretinu /3:0/ a potom to už bolo ťažké doťahovať. 5:3 pre Skalicu. Stav na zápasy 2:1. Hrá sa na tri vyhraté zápasy. Môže byt posledný. Bol veľmi opatrný ,až do konca veľmi zaujímavý. Ešte po predlžení bolo nerozhodne 1:1. Samostatné nájazdy – a KOMETA skončila sezónu 2008/09. Konečný stav série 3:1.
 
Na záver treba skonštatovať, že sezóna 2008/09 bola zatiaľ najúspešnejšia /5.miesto/, ale každý určite veril a túžil dostať sa ešte vyššie, no akosi sme ten záver nezvládli. Šťastie? Skúsenosť?
 
Treba týmto ešte poďakovať celému kolektívu /hlavne silnému jadru hráčov/ trénerom, realizačnému tímu a všetkým ,ktorí prispeli ku kvalitnému priebehu celej sezóny 2008/09 a s prianím všetkého dobrého v zdraví a v športe.